2011-12-17, Zimní délka na Großer Schoberstein

Název

2011-12-17, Zimní délka na Großer Schoberstein

Popis

Přijel Michal, víkend začíná, to není samo sebou. Tak kam? Rakousko, Attersee, Höllengebirge. Nějaká sice letní, ale 2ková alternativa normální výstupové cesty. Proč ne? Počasí slibné, můžeme vyrazit.
Když opomenu dopravu, která by se dala stručně popsat tma, sníh, déšť, mlha, sypací vůz, věčný konflikt příjemného chladu v autě s mnou nepochopeným hicem, kterým jakoby Michal dával najevo, že léto je léto, a nakonec přivátání pomrzlým Attersee, do kterého právě zajel jakýsi potapěč. Moje nérvy. A už jsme na místě. Weißenbach am Attersee. Sbalit vercajk a hurá hore.
Po turistickém chodníku v serpentínách stoupáme do sedla. Počasí se mírně začíná přít s předpovězenými vyhlídkami. V sedle nás zastihne krapet větrno. Vše bychom bezpochyb v oné vichřici na hřebenu mohli nehezky okomentovat, kdyby jsme ovšem neměli huby jak kameň.
Ale k jádru věci - to podstatné - po našem cirka 3 hodinovém snažení jsme prostoupili jižní svah Großer Schobersteinu na hřeben, k vrcholovému kříži! HURÁ.
Při výstupu jsme byli obdarováni odměnou, kdy se nám při pohledu skrz protrhlou šeď odhalilo v ohromné hloubce Attersee.
Zpět turistickým chodníkem.

Období

Statistiky

  • 25 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Canon EOS 1000D

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-12-17, Zimní délka na Großer Schoberstein
Komentáře Přidat